DIT PLEJEHJEM

FORMÅL

Formålet med projektet

Som de første i Danmark er projekts formål at yde pleje og passende behandling til borgere i Danmark med anden etnisk oprindelse.

Selvom der findes mange plejehjem i Danmark, er der endnu ikke et plejehjem specifikt til borgere med anden etnisk oprindelse. Den første generation af anden etnisk oprindelse der kom til Danmark, er nu kommet i en alder, hvor de har brug for et plejehjem, hvor de kan føle sig trygge.

De eksisterende plejehjem i Danmark er ikke tilstrækkelige til formålet, især når man spørger de ældre borgere med anden etnisk herkomst. De får ikke opfyldt deres behov på tilfredsstillende vis.

Den største udfordring for den første generation med anden etnisk oprindelse er, at de ikke behersker det danske sprog og ikke har kendskab til den danske madkultur. Dette er nogle af de væsentligste faktorer, der gør sig gældende, når det omhandler socialisering, trivsel og at føle sig tilpas på et plejehjem. Indflydelsen af de store kulturelle forskelle såsom, madkultur, religiøse overbevisninger, daglige rutiner mv. gør, at disse mennesker finder livet meningsløst, de oplever ensomhed og kraftig depression.

I forhold til ovennævnte er det passende for ældre med anden etnisk herkomst at der åbnes et plejehjem specifikt til dem, da behovet herfor er stort for dem.

Formålet med Dit Plejehjem, er at skabe et plejehjem, hvor tilbedelse foregår komfortabelt samt at religiøse værdier, kulturer og traditioner prioriteres på højt plan.

Plejehjemmet er en vigtig instans og det er vigtigt for borgerne, også dem med anden etnisk oprindelse, at de kan føle sig tilpas. De ældre skal kunne se på personalet, som en del af et større fællesskab/familie.

At drive et privat plejehjem specielt designet til borgere med anden etnisk oprindelse, ser vi som en god investeringsmulighed.

Ifølge statistikkerne er det beregnet, at der i år 2025 vil være mellem 60-70.000, muslimer i en alder over 65.

Derfor ser vi det som en fordel, at der vil være større efterspørgsel efter private plejehjem specielt designet til borgere med anden etnisk oprindelse i de kommende år.

Skriv dig op på ventelisten

Udfyld venteliste formularen og vi vil holde dig/jer opdateret med projektet.